secretvoice

2008-09-25
20:19:09

Promenadövningar

Eftersom jag inte kan träna fullt ut ännu, har jag börjat införa olika promenadövningar med vagnen. En före detta tränare rådde oss till att alltid tänka på hur vi går och rör oss, även när vi inte tränar. På så sätt bygger man automatiskt in träning även i vardagen. Det är både effektivt och tar ingen tid från viktigare saker.

Hållningsövning
När jag går med vagnen, sträcker jag på mig, slappnar av i axlarna och fokuserar helt på hållningen. Det är så lätt när man bär runt på en bebis att kuta med ryggen, belasta handleder och axlar helt galet.

Tempo
Den här övningen bränner mest fett och nu när jag promenerat två dagar i rad, har jag gått ner ett kilo. Det är för mycket, så jag festar med en glass på eftermiddagen. Måste tänka på amningen... :-)

Gå lätt
En annan övning är att gå lätt, lätt som om jag knappt nuddar marken. En variation är att hela tiden vara beredd på att hoppa eller studsa, ungefär som en katt på jakt. Det tränar även de små musklerna och inte bara de man använder för att gå med.

Avslappning
Minst en gång i veckan gör jag den här övningen, den är underbar! Under promenaden ser jag till att medvetet slappna av där jag känner någon spänning i musklerna och vips! åker mungiporna upp och ögonen glittrar. Jag blir lätt i hjärtat och orkar vara en sån där fantastisk sago- och lekmamma resten av dagen.

Nu behöver man ju inte en vagn för att göra de här övningarna och så finns det massor av variationer utifrån dagsbehovet, men här är några vanliga, håll till godo!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: