secretvoice

2009-04-26
09:31:33

Alla vill ha - men få vill jobba för det

Läste för många år sedan en artikel i Marie Claire som handlade om turen eller slumpen och den påverkade mig mycket. Det som stod där var så lätt, men ändå, när jag själv arbetar med människor som vill växa, utvecklas eller lämna gamla mönster är det bara de som tar steget och frågar som gör något.

Erbjuder jag själv mina tjänster - helt kostnadsfritt - är folk sällan intresserade. Låt mig förklara vad jag menar.

Jag tycker om att vara smal och det gör att jag inte kan äta vad som helst, men bara jag avstår från socker och produkter med mycket högt GI håller jag mig i storlek 38/40. Å andra sidan, när jag äter som jag ska, så kan jag faktiskt unna mig att fika och ta en glass ibland. Nu kanske ni tror att jag är en sån där sylfid som har lätt för att hålla vikten, att jag är "naturligt smal". Icke.

Jag har varit en klar 44:a, på gränsen till 46. Det var under en period när jag inte mådde bra och låg hemma och tröståt. Vare sig bra kost eller någon form av motion, alltså. Det kan vem som helst räkna ut att det sätter sig på rumpan. Det har tagit mig flera år av stegvis experimenterande för att komma fram till vad jag ska äta och vad som passar mig, men jag har inte behövt banta under tiden. Hela tiden har jag ätit det jag velat - med undantag för det som jag märker får mig att öka i vikt, en eller ett par livsmedel åt gången.

Sakta, men säkert har jag gått ner i vikt, nått min målstorlek och kunnat behålla den.


Men vad gör folk? Jo, de går på McDonalds, äter glass varje solig dag, har myskväll med smågodis och chips varje fredag... äter man då inte sallad och linser resten av veckan, kan jag garantera att de har åtminstone 5-10 kilos övervikt. Samma människor säger till smala människor: du har tur som är så smal.


Jodå, det är ju en fantastisk tur att jag, som igår var gräsänka och hade PMS med jordens godissug och inte ville laga mat till mig själv, beställde en cesarsallad UTAN dessert.

När folk sen frågar hur jag gör och jag berättar, tappar de intresset. Det låter för krångligt, när det i själva verket är så lätt! Att gå ner i vikt utan att banta och späka sig, är det svårt? Nej, det folk vill ha är en snabb lösning. - Jaså, har du köpt piller på hälsokosten? De vill jag också ha. Åh, tar det bara en vecka att gå ner tio kilo?

Seriöst, vänner, vakna upp till verkligheten och om du har bestämt dig - gör något åt det också!