20:13:51
Kycklingsoppa
Såhär i förkylnings- och influensatider, bjuder jag på mitt allra bästa recept på kycklingsoppa - som är bevisat antiinflammatorisk. Vetenskapen har alltså efter århundraden lyckats bekräfta det som husmödrar i alla tider vetat...
1 hel kyckling
1 tärning kycklingbuljong
tillräckligt med vatten för att täcka kycklingen
färsk vitlök efter smak
2 gula lökar
2-3 dl röda linser eller 1-2 dl råris
ev andra grönsaker och örter
Fräs löken och vitlöken mjuka i lite smör, lägg i kycklingen hel och häll över vatten. Låt koka i ca 30 minuter. Ta upp och rensa kycklingen, dela köttet i mindre bitar och lägg tillbaka mjukdelarna i soppan. Tillsätt linserna och koka i ca 45 minuter tills soppan ser redd ut. Mixa eventuellt lätt innan servering.
Är du sjuk, tillsätt gärna extra fett i form av olivolja.
Eftersom mjölkprodukter är slembildande ska den här soppan INTE serveras med grädde, mjölk eller ost. Gör gärna en fruktsallad till efterrätt istället.
1 hel kyckling
1 tärning kycklingbuljong
tillräckligt med vatten för att täcka kycklingen
färsk vitlök efter smak
2 gula lökar
2-3 dl röda linser eller 1-2 dl råris
ev andra grönsaker och örter
Fräs löken och vitlöken mjuka i lite smör, lägg i kycklingen hel och häll över vatten. Låt koka i ca 30 minuter. Ta upp och rensa kycklingen, dela köttet i mindre bitar och lägg tillbaka mjukdelarna i soppan. Tillsätt linserna och koka i ca 45 minuter tills soppan ser redd ut. Mixa eventuellt lätt innan servering.
Är du sjuk, tillsätt gärna extra fett i form av olivolja.
Eftersom mjölkprodukter är slembildande ska den här soppan INTE serveras med grädde, mjölk eller ost. Gör gärna en fruktsallad till efterrätt istället.