secretvoice

2008-05-20
10:53:48

Förälskad i en klänning

Förra gången jag var gravid, dissade jag allt som hade med "ytlighet" att göra: mode, skönhet - ja, allt som inte hade min lilla guldklimp att göra. Den här gången är det andra bullar - kardemumma *fniss* - nu är det mamalicious som gäller.

Idag ska jag investera i en kavaj som jag kan ha efteråt, både på fritiden och på jobbet. Bästa kombinationen, eller hur? Har just upptäckt ett nytt märke, Stills och en hemsida att leta efter kläder på. Kolla bland mina länkar!

Eftersom jag är hemma och "ruvar", bara några dagar kvar innan bebbe 2 kommer, har jag tid att surfa och vara social på ett helt annat sätt än när jag var arbetande och hämtande mamma. Skönt, jag är fri! Några dagar till iaf...

Hittade inte bilden på den klänningen jag föll för, men hela hemsidan (http://www.stills.eu/) är full av snygga kläder. Vill ha! Stranden skulle inte sitta helt fel heller...Numera shoppar jag mer och mer på nätet, tips på bra länkar önskas!
2008-05-17
20:57:15

Trots...

Sitter här efter en dag med en trotsig son som gör allt för att driva en till vansinne - och det värsta är att han redan vet preciiis hur långt han kan gå innan han riskerar något. Skickade in honom i hans rum vid lunch idag för att han betedde sig som en riktig gris.

Sen kommer han ut och säger: nu är jag snäll, mamma! Hjärtat smälter.

Lustigt nog har jag aldrig skickat in honom på rummet förut och ändå vet han vad som gäller. Barn vet så mycket.

Sen börjar han leva rövare för att vi inte kan köra med hans radiostyrda bil i regnet och skriker i en kvart. Mest låter jag honom skrika av sig. Det funkade den här gången, för då kom han och skulle ha grimastävling. Det slutade regna en stund och vi kunde köra bilen en stund - och så kom middagen. Likadan som lunchen. *suck*

Ibland undrar jag varför inte alla föräldrar är gråhåriga och utslitna.

Tröstar mig med att det är en period som går över och får faktiskt en hel halvtimmes kramar när vi spelar tillsammans. Tack och lov somnade han lätt idag, det kan annars vara ännu en grej att bråka om.

Nu ligger båda killarna och sover (maken är sjuk) och jag sitter i ett tyst hem och känner mig ensam.

Vet inte vad som är värst egentligen. Dusterna när sonen är vaken eller att ha sett fram emot en lugn kväll som blev lite för lugn?
2008-05-15
10:57:15

Pengar, pengar, pengar...

Tråkigt ämne egentligen, men jag läste för ett tag sedan en bok som heter Rich Woman. Efter det önskar jag att alla kvinnor hade en buffert och kanske engagerade sig lite mer i sin ekonomi. Enligt Passion for Business (ny tidning av Carina Nunstedt, hon som startade Mama) håller det på att hända, men ändå är det männen som fortfarande äger mest.

En väninna till mig - OBS! endast en! - har låtit en advokat se över hennes ekonomiska skydd vid en eventuell skilsmässa och reglerat i avtal vad som tillfaller vem osv för att barnen ska vara skyddade om de skiljer sig eller dör.

Jag har inte gjort det heller, men jag har sett till att vi gemensamt sparar till min pension eftersom jag tar större delen av ansvaret för barnen den närmaste tiden.

Nåväl, åter till boken. Enligt henne, för det är en hon, är hon redan ekonomiskt oberoende. Det låter stort, men hon ser det som att om hennes pengar skapar mer pengar än hon har i fasta kostnader varje månad, klarar hon sig om hon blir sjuk eller arbetslös. Ganska bra perspektiv, faktiskt.

Hon frågade sina väninnor hur länge de skulle klara sig om de blev arbetslösa.

De skulle klara sig mellan 3 - 14 månader på sitt sparande. Eftersom det här är i USA, så har man förstås ingen a-kassa och de räknade inte med att bli sjuka under den här perioden.

Men det viktigaste var ändå frågan hon ställde till dem: varför skulle du vilja spara och investera?

En var konstnär och hon insåg snabbt att hon skulle kunna jobba mindre och måla mer om hon lyckades med en del av sitt sparande. Det fick mig att tänka (jodå, det händer att blondiner tänker både djupt och länge) och det är så mycket jag skulle vilja göra - om bara...

Efter det började jag spara mer regelbundet. Visst, jag är inte ekonomiskt oberoende eller rik på något sätt, men tänk om det leder till att jag kan uppfylla någon av mina drömmar? Tänker på resan, gå ner i arbetstid, arbeta mer med mina kreativa intressen - att bara få vara lite, lite friare... mmm, det smakar gott bara att tänka på!

Jo, och vad tycker jag om tidningen då? Den kan jag verkligen rekommendera. Carina N verkar vara en kommande tidningsstjärna i det stora mediebruset. Den är snygg, lättillgänglig och inspirerande - och den tjatar INTE om "kvinnor kan"... urk, det är ett uttryck som får mig att vilja kräkas. Här är länken: http://www.passionforbusiness.se/

Om man måste påpeka att en "kvinna kan", då tänker man ju egentligen att hon inte kan, som om det vore förvånande, liksom. Nä, nu ska jag vara lite kreativ ett tag, vi ses!