secretvoice

2009-03-11
13:20:23

Aftonbladet ger hopp, men betalar uselt själva

Aftonbladet kör fortfarande sin jobbkampanj på hemsidan. Smart drag. Den måste dra massor av besökare och dessutom ger den hopp i krismörkret!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/nulyftervisverige/article4507913.ab

Själva betalar de sina anställda knapert, eller åtminstone gör deras moderbolag Schibstedt, det. Utesäljare för sajten hitta.se tjänar 15.000 kr i grundlön. Magert, speciellt om man ändrar kundlistorna så att inarbetade kunder hamnar hos andra.

Säljare vet att de har en grundlön - ja, iaf i seriösa bolag - och att resten måste tjänas ihop genom att sälja. Det är livets hårda fakta som säljare, men kom igen! Grundlönen måste gå att leva på om det är så att man inte säljer. För övrigt är det ungefär samma grundlön bilsäljare med provision har - inte lätt i dessa tider...

Å andra sidan är säljartjänsterna det sista man drar in på, så är man varslad eller uppsagd, kan det vara bra att prova på. Trots allt är 15 papp bättre än a-kassa. Såvida man inte är statstjänsteman förstås, då är det rena rama svältlönen. Statstjänstemännen har nämligen högre a-kassa än alla andra förbund har.

Politiker behöver inte a-kassa, de har förmånliga avtal istället. Fyra år i politiken ger livslång pension om du åker ur i valet... men då gäller det att slå i media. Konkurrensen och hetsen i politiken är större än i mediabranschen. Dessutom har mediabranschen roligare fester, åtminstone enligt hypen - och så har man semester, det har inte politiker. De ska finnas till hands dygnet runt.


Bättre då att jobba på McDonalds och få OB-tillägg.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: