secretvoice

2009-02-02
13:07:11

Mer bebismat, 8 månader

Är det inte märkligt att alla matråd man får från BVC och barnböcker går ut på att man ska servera en smak i taget? Samtidigt som barnmatstillverkarna blandar hej vilt i sina soppor och grytor och puréer - och då är det ju märkligt att barnen äter det, men de slafsar i sig som om inget kunder stoppa dem.

Förra gången hade vi speciellt svårt att introducera kött eftersom det har en ganska hård och torr konsistens. Det var lögn att få i honom det. Han höll på att kräkas varje gång. Sen kom den förlösande lasagnen och köttfärssåsen, då gick det bra! Inte nog med det, han älskade det! Sen dess har vi inte brytt oss om experternas råd.

Nå, denna månad ska jag börja göra små grytor till lillskruttan.

Basen kommer att vara de rotfrukter hon är van vid, inklusive de gryner hon är van vid att ha i.

Tillsatser i olika kombinationer:
- dinkelpasta
- grönsaker såsom paprika, lök, broccoli, zucchini, aubergine, tomat, kålrabbi mm
- köttfärs, kyckling och lax
- lite örtkryddor

Tomat, kålrabbi och broccoli börjar jag lite försiktigt med eftersom de kan påverka magen. Den ena kan det vara för starkt (tomaten) och de andra för att de kan skapa gaser.

Exempel:

Koka en laxfilé med dragon, palsternacka och potatis. När det är helt genomkokt, lägg i en broccolibukett med finskuren sparris. Om man vill, kan man låta ett vitpepparkorn koka med några minuter på slutet om man är noga med att ta bort den innan grovmixning.

eller

Koka kyckling med morot, potatis och lite, lite lök/purjolök och oregano. Vill man ha lite sälta och förebygga gaser, kan man tillsätta dillfrön eller anis i grytan. Jag skulle försöka göra något slags nätsäck de kan ligga i så att man enkelt kan ta ur dem innan allt ska mixas.
Blanda ner finhackad aubergine och en liten tomatbit på slutet. Se till att allt är genomkokt.

Sen är det bara att frysa ner i sina isbitsbrickor som vanligt! Enjoy...
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: