secretvoice

2009-02-09
20:56:55

IKEA - Sveriges heliga ko?

Såhär framåt kvällen sitter jag och känner mig konspiratorisk och undrar stilla om IKEA är Sveriges heliga ko. Inte så att jag vill slakta IKEA, det är inte där skon klämmer, men...

Är det någon som tänkt på att media i allmänhet och journalister i synnerhet aldrig, aldrig skriver negativt om dem???

Detta trots att deras produkter har fått sämre kvalitet igen, som de hade på 70- och 80-talen. När vi flyttade in i vårt hus, var det massor som behövde kompletteras och vi åkte till, just det, IKEA. Roligt, tyckte vi då. När sedan en efter en av de saker vi köpt började gå sönder, var det inte lika roligt längre. Några exempel tagna ur verkligheten.

Tekoppar som spricker när man häller tevatten i dem, rullgardiner som går sönder när man drar dem upp och ned, handdukar som går upp i sömmen efter två tvättar, lakan som får märkliga, mögelliknande fläckar efter två tvättar (utan att något annat i tvätten får något liknande) - alla fel som hade något med den grundläggande funktionen att göra, alltså.

Å andra sidan kan man kanske säga att det är ju så billigt att man inte behöver kunna tvätta deras textilier, det är bara att köpa nytt - eller? Dessutom tar de tillbaka sitt löfte om att ta bort sina dunprodukter som kan misstänkas att plockats av levande gäss.

Nu borde varumärket börja skava lite i den svenska folksjälen, men icke. Allt är fortfarande tralala i pressen, ingen ställer närgågna frågor som man gör till till exempel H&M vad gäller deras etiska arbete. IKEA glider vidare på en rä
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: